Szerzői jog, licenc és szerzői archiválás

Szerzői jog és licenc

A Különbségben közölt publikációk szerzői jogi védelem alatt állnak. Az írásmű szerzői jogai a szerzőt, a szerkesztett változat szerzői jogai a folyóirat kiadóját illetik meg. E tekintetben a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény rendelkezései az irányadóak.

A publikációk teljes tartalma vagy annak részei a szerzőre, és a folyóiratra való hivatkozás mellett használhatók fel, terjeszthetők, tehetők közzé. Ha a felhasználó, közzé tevő a felhasználás során a szövegekben vagy annak részeiben bárminemű változtatást eszközölt azt egyértelműen jeleznie kell. A folyóirat tartalma kereskedelmi célokra nem használható fel.

Szerzői archiválásra vonatkozó feltételek

A szerző minden korlátozás nélkül archiválhatja a preprintet (a lektorálás előtti kéziratot), a postprintet (a végleges lektorált kéziratot) és a kiadói változatot (PDF-et). A kiadói változat archiválása esetén kötelező a kiadói változathoz való kapcsolódás.

A szerző archiválhatja a preprintet, a postprintet és a kiadói változatot személyes weboldalán, intézményi repozitóriumokban, tematikus repozitóriumokban, nem archiválhatja kereskedelmi szerveren.