Perspektívák és érvelési struktúra a Leibniz–Clarke vitában: a rejtett perspektíva - Jász, Borbála (KÜLÖNBSÉG (Difference), 2015)
Tanulmányomban a Leibniz-Clarke levelezést elemzem. Az öt-öt levélből álló mű horizontális és vertikális újrastrukturálása során olyan új értelmezési perspektívákat kívánok kijelölni, melyek segítségével a szöveg érvelés és vitaelméleti fókuszpontok szerint válik értelmezhetővé. A vita rekonstrukciója keretében kisfelbontású vitaelemzést végzek a tér és ezzel kapcsolatos kérdésekre (természettörvény, atom, vákuum, gravitáció) fókuszálva, s megvizsgálom, hogy különböző érveléselméleti módszerek alkalmazásával milyen új, eddig ismeretlen perspektívák tárulnak fel a levelezésben.